Pay it forward

“Hoi!” “Goedemorgen!” “Een fijne dag!” Zeg jij wel eens ‘hallo’ tegen een onbekende? Iemand die je boodschappen afrekent? Of tegen diegene die er voor zorgt dat je goed geholpen bent? Of gewoon die je tegenkomt op straat?

Ik ben in een dorp opgegroeid. En daar is het heel normaal om iedereen te begroeten die je tegenkomt. Een praatje bij de bakker. Even vragen hoe het met iemand gaat. En ook als je een oldtimer rijdt is het gebruikelijk om een bestuurder van een andere oldtimer te begroeten.

Ook als ik op de fiets zit, begroet ik de andere fietsers of wandelaars. Zeker als ik op de wielrenfiets zit, want de meeste mensen hebben een diepgaande hekel aan wielrenners. Ze zijn vaak verbaasd als ze een “Hoi” en een glimlach krijgen.

Het is zo simpel. Elkaar zien en erkennen. Contact maken. Verbinden met de ander. Iemand in de ogen aankijken en een glimlach geven.

Daar hebben we allemaal behoeften aan. En misschien nu nog wel meer als anders.

Little acts of kindness. De kleine dingen die een groots verschil maken in het leven van een ander. Misschien had diegene dat even nodig.

Zo verspreidt vriendelijkheid.
Door een simpele begroeting.
Door iemand en fijne dag te wensen.
Door iemand een glimlach te geven.
Door iemand een compliment te geven.

Wil je mij helpen vriendelijkheid te verspreiden?
Welke kleine actie ga jij vandaag doen?