Over mij

Deze pagina is nog niet af. Under construction.

Hallootjes,

Ik ben Lonneke Boons (1984), stresscoach.

Ik ben expert op het gebied van stress, burn-out en ontwikkelingspsychologie.

Mijn coachingsbedrijf bestaat nu 11 jaar.

 

Passie

Ik heb een grote passie voor persoonlijke ontwikkeling en een goede mentale gezondheid. Niet voor niets dat ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) ben gaan studeren. Tijdens mijn opleiding lag de nadruk vooral op ontwikkelingspsychologie, groepsdynamica en coaching. Naast natuurlijk op zelfreflectie en zelfonderzoek. Als hulpverlener ben je zelf het instrument. Vandaar dat het zo belangrijk is om je als hulpverlener (in welke vorm dan ook) jezelf goed te leren kennen. Je leert dan ook welke ‘bril’ je op hebt, vanuit welk perspectief je naar de wereld kijkt en dus ook hoe je naar anderen kijkt. Je leert dit, zoveel mogelijk, naast je neer te leggen. Ik heb veel werkervaring opgedaan in de zorg en hulpverlening. Alleen al doordat ik 4 keer stage heb gelopen tijdens mijn opleiding.

Ik heb zelf veel stress tijdens mijn studie ervaren. Daardoor ging ik mij verdiepen in stress en burn-out.  Ik schreef mijn afstudeerscriptie over stress onder studenten. Ik vind het ontzettend interessant om alles omtrent stress te begrijpen. #nerd Na mijn studie SPH heb ik nog een opleiding tot stresscounselor gedaan en studeer ik op dit moment Ontwikkelingspsychologie aan de universiteit. Naast dat ik leren en mezelf blijven ontwikkelen super leuk vind, vind ik het ook enorm belangrijk.

 

Coaching

Ik ontdekte dat ik het coachen van mensen het allerleukste vond om te doen. En nog steeds vind ik dit het allerleukste. Één-op-één gesprekken. Mensen helpen die vast zijn gelopen, stress hebben, het overzicht kwijt zijn, zoekende zijn en hen weer op weg helpen. Soms zie je gewoon het licht weer in iemands ogen aan gaan. Zo mooi om te zien en aan bij te dragen.

Mijn opleidingen

 • Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Avans Hogeschool. Geaccrediteerd door NVAO.
 • Levenslooppsychologie (ontwikkelingspsychologie), Open Universiteit, nog mee bezig.
 • Training tot Professional Organizer®, The Get Organized Institute.
 • Opleiding tot Stresscounselor, Civas.
 • Opleiding tot Schrijftherepeute, Civas.

Mijn ervaring

 • Coach sinds 2009.
 • Studieadviseur in het hoger onderwijs.
 • Onderzoek gedaan naar stress onder studenten.

 

Mijn keurmerken en lidmaatschappen

 • Lid van LVSA, de landelijke vereniging van studieadviseurs.
 • Lid van NOBCO, de beroepsorganisate van coaches.

De omslag

Vele jaren werkte ik vanuit de gedachte dat wij onszelf kunt veranderen, moeten verbeteren en dat optimalisatie en georganiseerd zijn het ultieme doel is. Dat je dan pas gelukkig bent.

Ik werkte als professional organizer. Mijn uitgangspunt was dat rommel en ruis mensen stress gaf en men ongelukkig maakte en dat efficiëntie en een opgeruimd huis de oplossing was. Maar ik merkte dat de oorzaak van hun ‘rommel’ dieper zat. En dat streven naar optimalisatie helemaal niet de oplossing was.

In 2017 zat ik alleen op een Mexicaans strand en realiseerde ik het mij: mensen veranderen niet. Mensen ontwikkelen zich, doorlopen verschillende levensfasen en groeien als persoon. Ook zijn er gebeurtenissen en ervaringen die ons beïnvloeden, soms zelfs ons leven een andere wending geven. Maar echt veranderen, dat niet. Waarom verlangen we dan van onszelf dat we moeten veranderen? Waarom willen we graag anders zijn dan we werkelijk zijn? Het lijkt wel alsof we streven naar perfectie en willen voldoen aan een ideaalbeeld. Een illusie misschien zelfs. Maar dat is toch niet te doen?

Ik ontdekte dat ik gelukkiger was als ik los liet wat anderen van mij dachten en als ik meer mijn leven leidde zoals ik dat wilde. Steeds meer mijzelf zijn. Dat gun ik jou ook!

Deze omslag zorgde voor een aantal grote veranderingen. Ik beëindigde mijn huwelijk, mijn baan hield op, ik kocht een oud busje en maakt er een camper van (soort van) en ik vertrok alleen op reis. Het was spannend, eng, nieuw en ook heel gaaf en bijzonder. Ik kreeg weer het gevoel dat ik leefde en dat ik weer dichterbij mezelf kwam.

Wil jij een leven waar je blij van wordt, waarin energie stroomt, rust in je hoofd en jij je vrij voelt, authentiek leven? En jezelf omarmen en weer vrij ademen? Ga dan mee op zelfonderzoek. Een ontdekkingstocht naar je ware zelf.

Het is mijn missie om jou te helpen inzicht te krijgen in het leven dat je echt bij je past. Dat je loslaat wat je tegenhoudt, zodat je eigen pad kunt gaan bewandelen. Met rust en in vrijheid.

Het is mijn purpose om mensen te helpen zijn eigen plekje in deze wereld te vinden. Het is mijn wens dat iedereen zichzelf kan zijn.

Lonneke als coach

Ik krijg vaak te horen dat ik toegankelijk ben, benaderbaar, open en zonder oordeel. Dit is ook werkelijk mijn mensvisie: je bent goed zoals je bent.

Ik help je verder. Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen,

Meer informatie over mijn werkwijze en het resultaat wat jij kunt behalen, kun je vinden op de pagina over coaching.

Over mij persoonlijk

 • Naast ondernemer, ik ben ook studieadviseur, moeder van Iris en partner van Timo. Ik woon in Nuenen, in de buurt van Eindhoven (Noord-Brabant).

 

 • Ik hou erg van planten en bloemen. Ik draag vaak kleren met een bloemmotief erop. Daarnaast ben ik graag buiten in de natuur; fietsen, (berg-)wandelen, skiën, kamperen. Tijdens mijn jeugd hadden we vele dieren, een grote moestuin en gingen we ieder jaar kamperen en de bergen in. Je kunt wel zeggen dat ik een buitenmens ben.

 

 • Wat ik ook erg leuk vind om te doen is schrijven. Ik schrijf blogs, korte verhalen, gedichten, etc. Ik volgde verschillende schrijfcursussen, zoals Therapeutisch schrijven en Creatief schrijven. Ik ga zelden van huis zonder een notitieblokje en een pen. Ook schrijf ik mijn gedachten op in een dagboek. Ik probeer dit iedere dag te doen, maar dit lukt echt niet altijd.

 

 • Sinds ik op mijn 16e voor een tussenjaar naar het buitenland vertrok, heb ik het reisvirus te pakken. Ik woonde een jaar in een gastgezin in Wisconsin, Amerika en ik ging daar naar High School. Een hele gave ervaring! Ik ontdekte hoe leuk ik het vond om andere culturen te leren kennen, nieuwe mensen te ontmoeten, andere talen te spreken en mijzelf te blijven ontwikkelen. Door jezelf in een nieuwe omgeving te plaatsen, ontdek je vele nieuwe kanten van jezelf. Letterlijk je horizon verbreden.

 

 • Favoriete drank: groene thee en op zijn tijd een stevige rode wijn. Ik ben een echte theeleut. Ik drink het liefste losse, Japanse groene thee met citroen en lemongrass. Heel specifiek, dus. En dat dan de hele dag door. Die thee, met theezeefje, gaat zelfs mee op reis. Ik probeer elke dag na 15 uur over te stappen op kamille thee. Verder drink ik graag water.

 

 • Eigenaardigheden: ik eet lactose vrij (anders krijg ik erge buikpijn) en ik doe bijna overal Italiaanse kruiden of nootmuskaat op, afhankelijk van wat het is. Ik heb nog veel meer eigenaardigheden, maar laten we door gaan. 😉

 

 • Lievelingseten: ik hou er van soep. Maar ik ben verslaafd aan chips. Dat hebben we dus ook niet in huis. Ken jezelf 🙂

 

 • Lievelingskleur: ik hou van vele kleuren. Ik draag zelf veel donkerblauw of zwart, met bloemen. Maar petrol komt ook vaak terug in mijn huis.

 

 • Lievelingsgeur: de lucht buiten na een zomerse regenbui en schoon gewassen beddengoed.

 

 • Hobbies: fietsen, lezen, schrijven, wandelen, reizen, films kijken, zorgen voor mijn plantjes, kamperen, kletsen met vrienden en natuurlijk spelen met mijn dochtertje. Af en toe teken ik; ik kan daar dan helemaal in op gaan. Het creatieve heb ik vooral van mijn moeder mee gekregen; zij is lerares op de basisschool en ook een tijd handvaardigheidjuf geweest. Mijn vader is fysiotherapeut (met pensioen, maar fysiotherapeut blijf je altijd 😉 ), dus gezondheid en interesse biologie & de mens is door hem aangewakkerd.

 

 • Broers of zussen: ik heb 1 oudere broer.

 

 • Tatoeages of piercings: 1 neuspiercing. Een tattoo staat op mijn bucketlist.

 

 • Favoriete film: I kill Giants, Into the Wild en Harry Potter.

 

 • Favoriete boek: Anna, Hannah, Johanna van Marianne Fredriksson en de boeken over Harry Potter.

 

 • Favoriete artiest: Krezip, Rising Appalachia en Xavier Rudd.

 

 • Talen: Nederlands, Engels, beetje Frans en enthousiast in Spaans.


Wil je meer over mij weten? Volg mij dan op Instagram. Of neem contact met mij op.

Wil je meer weten of wat ik te bieden heb, kijk dan op mijn aanbod pagina.