Druk & stress, anders bekeken

Interactieve lezing over stress & presentatiemaatschappij

Zoveel mensen ervaren hoge druk en veel stress.

Vaak al tijdens de studie.

Hoe komt dit? Is dit anders dan 20 jaar geleden?

En wat kun je er aan doen?

 

 

Mijn visie is dat iedereen goed is zoals ie is. Maar tegenwoordig ligt de norm erg hoog. Hierdoor worden we constant overvraagd, overprikkeld en overbelast. Continue presteren. Het moet in 1 keer goed en gelijk perfect. Foute keuzes moeten zoveel mogelijk vermeden worden. En ook moet je op alle vlakken uitblinken, wil je succesvol worden. Dat is een hele hoge druk, als je het mij vraagt. En dat geeft stress en maakt niet gelukkig.

 

Het is dan ook mijn missie om anderen te helpen bij het verlagen van druk en stress. Minder streven naar perfectie en meer compassie naar jezelf en anderen. Niet doen wat hoort of wat moet, maar wat bij jou past en wat jou gelukkig maakt.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Druk & stress
 • Werk & privébalans
 • Presentatiemaatschappij
 • Jongvolwassenen (generatie Y, millenials, generatie Z)
 • Studentenwelzijn

Impressie

In deze video krijg je een kort inkijkje in mijn lezing.

Ervaring

Ik ben een ervaren spreker voor groepen (5-500 personen). Mijn eerste succesvolle presentatie gaf ik in groep 8, over Nelson Mandela. Ik was super zenuwachtig, maar ik wist dat ik mij goed had voorbereid. Een 9- was het resultaat.

 

Ik heb daarna meer ervaring opgedaan in spreken in het openbaar tijdens mijn uitwisselingsjaar in Amerika, waar ik het als vak had genomen en iedere week een presentatie moest voorbereiden.

 

Ik organiseerde tijdens mijn studie (Social Studies) mijn eerste training voor een groep studenten, op het gebied van assertiviteit en zelfvertrouwen. Het was ook tijdens mijn studie dat ik onderzoek deed en mijn afstudeerscriptie schreef over stress onder studenten. Het onderwerp ‘stress’ heeft mij sindsdien niet meer losgelaten.

 

Daarnaast ben ik 12 jaar werkzaam geweest in het hoger onderwijs, met name als studieadviseur, waardoor ik veel studenten heb begeleid bij vraagstukken op het gebied van studiekeuze, loopbaan, studiestress, motivatie, prestatiedruk en persoonlijke ontwikkeling. Ook gaf ik voorlichting aan groepen van 400+ studenten, ouders en aankomende studenten. Voor (grote) groepen staan is iets wat ik goed kan en leuk vind.

 

Sinds 2009 heb ik mijn eigen bedrijf en werk ik als coach en trainer. Ik heb al vele mensen geholpen met coaching, workshops, trainingen en lezingen.

Wie is Lonneke?

 • Ik sta erom bekend dat ik de juiste vragen stel, die je verder helpen. Ik zet je aan tot nadenken met deze vragen.
 • Ook vinden mensen mij een warm, inlevend, compassievol en eerlijk persoon.
 • Ik ben toegankelijk, benaderbaar, laagdrempelig, niet oordelend en open.
 • Een expert op het gebied van stress aanpakken.
 • Een mentale cheerleader voor mijn klanten.
 • Inspirator en motivator, met humor.

 

 

Plan gerust een kennismakingsgesprek met mij in of lees meer over mij op de pagina ‘Over mij‘.

Inhoud

Wil je graag eerst kennismaken?

Geen probleem, plan gerust een gratis kennismakingsgesprek.

Druk & stress – het moet anders

Het probleem

Tegenwoordig ligt de norm erg hoog. Hierdoor worden we constant overvraagd, overprikkeld en overbelast. Continue presteren. Het moet in 1 keer goed en gelijk perfect. Foute keuzes moeten zoveel mogelijk vermeden worden. En ook moet je op alle vlakken uitblinken, wil je succesvol worden. Dat is een hele hoge druk, als je het mij vraagt. En dat geeft stress en maakt niet gelukkig.

 

Het moet anders

Het is dan ook mijn missie om anderen te helpen bij het verlagen van druk en stress. Minder streven naar perfectie en meer compassie naar jezelf en anderen. Niet doen wat hoort of wat moet, maar wat bij jou past en wat jou gelukkig maakt.

 

Jongvolwassenen

Door mijn 12 jaar werkervaring in het hoger onderwijs weet ik heel veel over studiestress en presentatiedruk.

Studeren is tegenwoordig niet meer de mooiste tijd van je leven.

Naast kennis en vaardigheden op doen, moet je ook geld verdienen om je studie te kunnen betalen, ervaring in je werkveld op doen, een bestuursjaar doen, een buitenland ervaring erbij, hoge cijfers halen en extra vakken doen. En gezond eten, sporten, sociaal bezig zijn, iets betekenen voor een ander en op de hoogte blijven van wat er in de wereld gebeurt.

Een onmenselijk hoge druk. Dit zorgt voor veel stress en uitval onder studenten.

 

Mentale gezondheid

Willen we deze jonge mensen meegeven dat ze door moeten gaan tot ze omvallen? Dat presteren belangrijker is dan geluk en gezondheid?

Dat plezier en ontspanning er niet toe doen, als je maar succesvol bent voor de buitenwereld?

 

In de lezing deel ik hoe het ook kan. Wat we collectief kunnen en wat je als jongvolwassene zelf kunt.

Lezing van 1 uur (45 min + 15min Q&A)

Kosten: 895,- euro excl. btw (zakelijk tarief)

Wil je graag een lezing op maat? Geen probleem, plan gerust een gratis kennismakingsgesprek in en samen gaan we kijken naar welke optie voor jou op dit moment het beste is.

Voor wie:

Voor 15-300 personen.

Meer personen in overleg mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Voertaal: Nederlands of Engels.

Locatie:

 • Online
 • Op een locatie van jouw keuze.*

*Buiten regio Eindhoven komen er reiskosten bij.

Resultaat:

Het publiek krijgt meer kennis over stress en hoe dit werkt, maar ook de tools om stress aan te pakken en een burn-out te voorkomen.

 

Vol inspiratie, kennis en tools verlaten ze de zaal.

Aanvraag Lezing

  Aanvraag voor lezing 'Druk & stress anders bekeken'.

  Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen.*

  *Je kunt je altijd weer afmelden van de nieuwsbrief. Ik ga je niet spammen. Maximaal 1-2 mailtjes per maand.

  Wil je eerst kennismaken?

  Plan dan een gratis kennismakingsgesprek.

  Anderen over Lonneke

  Brenda Rademakers

  “Stress hebben we allemaal weleens, maar te veel en te lang stress is voor niemand goed. Lonneke vertelt enthousiast & helder over de belangrijkste factoren die je leven positief kunnen veranderen als jij – of iemand in je omgeving – te veel stress ervaart.
  Na deze lezing ben je stap dichterbij een VOOR JOU succesvol leven.”

  Elske

  “Een goed verhaal met visie en praktische adviezen.”

  Meike Spitzen

  “Dat wat je niet wilt ervaren, maar toch niet ontkomt: stress. Lonneke geeft inzicht in hoe dit werkt. Maar nog belangrijker: hoe we hier mee leren dealen en dit op wereld niveau aangepakt zou kunnen worden. Zijn wie je bent en doen waar je gelukkig van wordt. Een eyeopener voor iedereen.”

  Marlies Vriens

  “Een duidelijke, belangrijke boodschap om jongvolwassenen te helpen om in hun kracht te komen, zichzelf belangrijk te vinden, hun eigen weg te volgen, zichzelf te leren respecteren.”

  Pieter van Stratum

  “Lonneke heeft als ideaal de mens als individu te benaderen.”

  Kim & Paulien

  “Bedankt voor de inspirerende avond. We vonden het met name interessant dat je dit onderwerp vanuit zo’n brede blik behandelde, zowel vanuit het individu als de maatschappij. Mooi onderbouwd door verschillende theorieën ook. Succes met jouw missie!”

  De lezing is beoordeeld met een 8,0 gemiddeld!

  Lonneke als spreker

  Voor werkgevers en leidinggevenden

  Vele werkgevers en leidinggevenden vinden het belangrijk dat een medewerker gezond is, lekker in zijn vel zit en goed kan omgaan met de werkdruk. Daarnaast is ook professionele en persoonlijke ontwikkeling een onderdeel van je werk.

  Je kunt deze lezing dus ook inbrengen bij je collega’s of leidinggevende, voor een studiedag, heissessie of themadag. In de vorm van een workshop kan ook, kijk dan eens onder trainingen.