Anderen over Lonneke

Jort Stadlander

Student Mens en Techniek, afgestudeerd in 2018.

 

Over Lonneke als coach, tijdens het individuele coachingstraject.

“Lonneke is recht door zee, weet waar ze naar toe wil en weet dit goed met je te behandelen door gebruik van (nuttige) theoretische verbindingen.

 

Bijzonder hoe ik mijn doelen behaald heb, binnen korte tijd!

 

Lonneke heeft veel kennis en past dit op een goede manier toe! Ik ben haar erg dankbaar voor wat ze voor mij betekent heeft.”

Smruthi

 

 

Over Lonneke als studieadviseur.

“Last year I was in trouble with my study, was emotionally exhausted and didn’t know what to do next. Lonneke was the one to help me. Lonneke was ready to help in an intensely hands on manner, where she very often took over tasks at hand for me as she naturally understood the mental state and helplessness I was in.

 

When she did not have the expertise for the field of my doubts, she was open to use her contacts with whom I did not have access to.

 

This year, she once again was determined to help me search for a new study during a brainstorming study-choice session. This was a remarkable display of how Lonneke brings a balance of care, empathy and enthusiasm, into her heightened professionalism.”

 

Her strength lies in her kind and motivating yet realistic words, that helped me gain a better oversight, a sense of calm and confidence in myself. Throughout the year of knowing her, Lonneke has never failed or hesitated to be there as emotional and educated support to me and will be an asset to wherever she goes.

Koen

Student TU/e.

 

Over Lonneke als trainer.

(c) Tim Meijer

“Lonneke is een fijne trainer die makkelijk te benaderen aanvoelt. Door vanuit haar eigen ervaringen te spreken liet ze me als deelnemer op mijn gemak voelen. Ze kent de theorie duidelijk goed en weet dit op een begrijpbare manier te brengen.

 

Tijdens de training Stress Management had ik een erg fijne ervaring. De theorie werd gecombineerd met duidelijke opdrachten. Hierdoor kon ik mijn eigen stressors leren begrijpen en kreeg ik handvatten om hier mee om te gaan. Door het realiseren van de impact van de verwachtingen die ik mezelf oplegde kon ik mijn geluk in het dagelijks leven verbeteren!”

Chantal van der Loo

Werkzoekende.

 

Over Lonneke als coach, tijdens het loopbaanadvies traject.

“Omdat ik meer duidelijkheid zocht voor de juiste richting en branche waar ik mij op wil focussen, heb ik hulp ingeschakeld van Lonneke. Ik wilde graag leren hoe ik makkelijker knopen kan doorhakken en informatie over de richting waar ik op wil gaan met mijn carrière/loopbaan.

 

Lonneke heeft mij veel handvatten gegeven waardoor ik beter weet wat echt bij mij past. En daarnaast heeft ze mij geleerd mijn eigen waarden goed in het oog te houden bij mijn zoektocht naar een verandering van loopbaan. Lonneke heeft me heel veel leuke en interessante opdrachten gegeven die het veel makkelijker maken om een richting te bepalen en een keuze te maken.

 

Mijn focus lag meer op wat zoekt men en nu heb ik geleerd meer te kijken naar wat ik zelf zoek in een baan. Daarnaast begrijp ik zelf beter waarom ik vastliep en wat ik daaraan kan doen.

 

Lonneke luistert heel goed en het was fijn dat ze precies snapt waar mijn knelpunten zaten en wat mij op weg kon helpen. Ze heeft heel veel goede tips en manieren om helderheid te krijgen in je zoektocht naar een nieuwe baan.

 

Ik raad dit traject voor iedereen aan, die graag hulp wil met zoeken naar de juiste koers in hun loopbaan.”

Daniëlle

Zelfstandig ondernemer.

 

Over Lonneke als coach, tijdens het loopbaanadvies traject.

“Ik volgde het ontwikkeladviestraject bij Lonneke, omdat ik een parttime baan zocht als aanvulling op mijn creatieve onderneming. Ik had al een aantal sollicitatiegesprekken gehad waarbij ik zelf geen goed gevoel had over de antwoorden die ik had gegeven en ik vond het lastig om in een korte tijd een beeld van mijzelf neer te zetten. Sollicitatiebrieven schrijven gaat mij goed af, maar ik besefte mij ook dat ik ergens een blinde vlek had wat betreft mijn kwaliteiten.

 

Het was erg verhelderend om samen met Lonneke in mijn werkverleden en persoonlijkheid te duiken, om er vervolgens mijn wensen voor een nieuwe baan uit te halen.

 

Dankzij leuke oefeningen weet ik nu beter waar mijn kwaliteiten liggen en vooral, waar mijn uitdagingen liggen, zonder dat ik mijzelf hoef te veranderen.

 

Lonneke weet een ontspannen en open sfeer te creëren, ik voelde mij snel op mijn gemak bij haar. Samen met haar doortastendheid en deskundige aanpak zorgde dat ervoor dat we tijdens sessies snel tot de kern konden komen. Ik kwam in het sollicitatieproces redelijk wat interne belemmeringen bij mezelf tegen. Lonneke wist telkens de vinger op de zere plek te leggen, maar mij ook te verrassen met het benoemen van de kwaliteiten die ze in mij zag.

 

Lonneke reikte mij voldoende handvatten aan om op mijn manier stappen te zetten. En ook toen de hoeveelheid oefeningen mij teveel werd dacht ze met mij mee, zodat ik toch in beweging bleef en op mijn tempo stappen zette.

 

De coaching bracht mij een zelfvertrouwen boost, een flinke dosis zelfkennis en frisse moed om het solliciteren voort te zetten op mijn manier. Ik ervoer Lonneke als een zorgvuldig, open, betrokken en leuk mens.”

Wervingsdagen, TU/e

Collectief van studieverenigingen van de Technische Universiteit Eindhoven.

Studenten organiseren het hele jaar door evenementen, waaronder Skill Sessions, waar TU/e studenten gratis kunnen deelnemen aan (online) workshops om hun skills te verbeteren.

 

Over Lonneke als trainer, tijdens de Skill Sessions 2020, online training Stressmanagement, in het Engels.

“Veel positieve feedback op deze training.

 

Studenten gaven aan hier erg veel aan gehad te hebben, zowel op studievlak als op dagelijks persoonlijk vlak.

 

Ook de interactie werd hier goed beoordeeld, studenten gaven dit een 9.8.

 

Algemeen ontving de training een 9.3.

 

Ook de organisatie merkte bij deze training dat de studenten deze workshop erg positief hebben ervaren.”

Jeroen van Venrooij

Student Mechanical Engineering, TU/e.

 

Over Lonneke als studieadviseur, TU/e.

“Lonneke Boons heeft mij als studieadviseur op de TU/e geholpen in het wegwijs maken binnen de universiteit. Ze was voor mij mijn eerste aanspreekpunt binnen de faculteit. Ik heb vele gesprekken met Lonneke gevoerd. In het begin gingen deze gesprekken vooral over studie-inhoudelijke zaken als ‘wat wordt er van mij verwacht?’ en ‘hoe ga ik dat aanpakken?’.

 

Later gingen de gesprekken ook over beroepsoriëntatie en vragen als ‘past de manier zoals er lesgegeven wordt op de universiteit wel bij mij?’ en ‘wat wil ik bereiken/ waar wil ik heen?’.

 

Wat ik fijn vond aan de gesprekken is dat Lonneke goed meedacht met mijn persoonlijke situatie en mij advies en suggesties kon geven. Ik vind dat Lonneke veel kennis had over hoe dingen werken binnen de faculteit en welke mensen je met welke vraag kon benaderen.

 

Voor het stuk beroepsoriëntatie vond ik het fijn dat Lonneke goed op de hoogte was van mogelijke banen in het werktuigbouwkundige werkveld. Met behulp van deze kennis hebben we samen een begin gemaakt aan mijn beroepsoriëntatie.”

Kjell Revenberg

Student Mechanical Engineering TU/e

Studentmentor Mechanical Engineering 2019-2020

Team manager Solar Team Eindhoven 2021

 

Over Lonneke als studieadviseur en coördinator studentmentoraat, TU/e.

(c) Bart van Overbeeke

“Lonneke heeft afgelopen jaar meegeholpen met het opzetten van het student mentorschap voor eerstejaars werktuigbouwkunde studenten. In mijn ogen heeft ze hier een groot impact meegemaakt. De eerstejaars studenten kregen een direct contact persoon en de nodige ondersteuning. Wat ik persoonlijk in mijn eerste jaar heb gemist.
Omdat het een nieuw concept was in de faculteit van werktuigbouwkunde liep het niet altijd vlekkeloos, wat natuurlijk ook niet realistisch is. Lonneke stond hierbij altijd open voor feedback en nam elk argument serieus. Dat ze dit serieus nam was terug te zien bij de hierop volgende meetings waar de feedback was geïmplementeerd.
Verder vond ik de samenwerking met Lonneke heel prettig. Je werd behandeld als een gelijke en ze motiveerde de mentoren om input te delen.  Wat ik verder heel erg kan waarderen was dat ze interesse en empathie in haar medemens toonde en zorgde voor een goede sfeer tijdens vergaderingen.”

Marieke Postema

Collega van Lonneke bij Technische Universiteit Eindhoven,van 2018 t/m 2020.

 

Over Lonneke, als collega en studieadviseur.

“Ik heb Lonneke leren kennen als een collega die echt de student en zijn/haar welzijn centraal stelt. Ze is gedreven om hen te voorzien van alle belangrijke informatie en om hen te helpen hun studie zo goed mogelijk te doorlopen.

Als collega is het erg fijn dat ze op de hoogte is van regelgeving en beleid en veel kennis heeft over studentbegeleiding & studentenwelzijn en een bron van informatie is voor haar collega’s.”

Dhr. P.A. van Hal

Directeur academie ATGM, Avans Hogeschool, van 2009 t/m 2017.

 

Over Lonneke, als extern adviseur in het project “Professionele Organisatie ATGM”.

“Ik heb Lonneke ervaren als een ambitieus, gedreven persoon die resultaatgericht te werk gaat maar ook aandacht besteedt aan de menselijke aspecten van een project.

 

Collega’s die door haar getraind zijn in het organiseren van hun werkplek hebben dit als zeer positief ervaren en passen haar adviezen nog steeds naar tevredenheid toe.

 

Het is Lonneke gelukt om de grote lijnen van dit project inzichtelijk te maken maar ze heeft ook oog voor cruciale details en weet mensen binnen de organisatie te verbinden. Daardoor was het mogelijk dat dit project aansluiting heeft gevonden bij een bestaand project van onze collega’s van de diensteenheid ICT en Facilitaire dienst (DIF) bij de implementatie van een document management systeem. Haar input, in het bijzonder op het gebied van wettelijke bewaartermijnen, wordt door meerdere collega’s gebruikt en waardevol geacht.

 

Het project en de bijdrage van Lonneke is naar tevreden van de projectleider en mijzelf afgerond.”

Wil je graag weten wat er allemaal mogelijk is?

Kijk dan eens bij mijn aanbod.